Connect with us

E pergjithshme

Burrat mund tju binden per cdo gje/ Keto jane 4 menyrat qe grate i kontrollojne burrat pa e ditur ata

Published

on

Gratë janë të shkëlqyera për të bërë gjëra dhe një nga mënyrat më efektive që kanë mësuar për të arritur qëllimet është të manipulojnë burrat për të marrë atë që duan.

Është një aftësi e fuqishme, që femrat duhet ta përdorin me kujdes, veçanërisht kur janë në një lidhje. Femrat zakonisht i kontrollojnë partnerët e tyre sepse u mungon diçka në jetën reale.

Ekspertja e marrëdhënieve Christy Whitman beson se bota e brendshme, ashtu si mendimet, ndjenjat, besimet, ndikon në botën e jashtme, së cilës i përkasin përvojat dhe rrethanat.

Nëse një person ndjen se i mungon diçka, ai fillon të ndjejë frikë dhe për shkak të kësaj ai dëshiron të kontrollojë gjithçka dhe këdo. Ndërsa jo të gjitha gratë e kontrollojnë atë, këto katër mënyra mund të tregojnë se ju po e kontrolloni në mënyrë delikate burrin tuaj pa e ditur ai.

Disa gra i kontrollojnë burrat duke i trajtuar si fëmijë

Burrat ndonjëherë sillen si fëmijë, por kjo nuk do të thotë që gratë duhet ta inkurajojnë atë sjellje duke i lajkatuar. Nëse një grua trajton një burrë të rritur si një fëmijë të vogël, ajo mund të ndihet e frustruar, por në realitet ajo po përpiqet ta detyrojë të bëjë diçka ose të detyrojë rezultatin që dëshiron. Nëse një grua nuk mund t’i besojë burrit të saj aq sa ta lejojë të blejë sende ushqimore ose të paketojë rroba, nuk është se ai nuk mund ta bëjë këtë. Ajo thjesht dëshiron që ato detyra të bëhen pikërisht ashtu siç e imagjinonte.

Prandaj, në vend që t’ia lërë vetes, ajo merr përgjegjësi, gjë që në fund i sjell më shumë punë dhe forcon dyshimin se një mashkull nuk mund t’i kryejë i vetëm as detyrat elementare. Një grua kontrollon situatën, por kështu parandalon që çdo gjë të përmirësohet ose përmirësohet. Është një rreth vicioz. Gratë duhet të kuptojnë se katër fjalët që ata kontrollojnë më shumë janë “do ta bëjë”.

Disa gra i kontrollojnë meshkujt duke heshtur

Nëse një burrë është i frustruar dhe dëshiron që një grua të bëjë diçka, ai thjesht do ta thotë këtë. Ndoshta do të bërtasin kur duan diçka, dhe shumica e bëjnë këtë sepse shpesh e kanë të vështirë të mbajnë dëshirat e tyre të brendshme. Ata duan që dëshirat e tyre të shprehen kështu që ndonjëherë i shprehin ato në mënyrën më të ashpër të mundshme. Gratë, nga ana tjetër, kanë një qasje të ndryshme dhe ndoshta shumë efektive. Ata thjesht heshtin, pushojnë së foluri dhe largohen.

Femrat shpesh e justifikojnë këtë heshtje duke thënë se u desh kohë për të kuptuar gjërat, por duke refuzuar të përfshihen, i bëjnë burrat e tyre të mendojnë për atë që kanë bërë gabim. Ato heshtje mund të bëhen aq të pakëndshme saqë burrat do të bëjnë shpejt pothuajse gjithçka për t’i thyer ato. Duke refuzuar të shprehin me fjalë atë që duan, gratë i bëjnë burrat pothuajse të dëshpëruar për të kënaqur dëshirat e tyre, veçanërisht nëse kjo nënkupton thyerjen e heshtjes. Kjo mënyrë kontrolli nuk përfshin pothuajse asnjë bisedë dhe është çuditërisht efektive.

Disa gra i kontrollojnë burrat me lajka

Lajka është një mjet i dobishëm për të kontrolluar shumicën e njerëzve, por funksionon veçanërisht mirë te meshkujt. Lajka ushtron presion mbi dy aspekte të veçanta, por të fuqishme të burrave. Se burrat u rritën me pritshmërinë joreale se mund të bënin gjithçka dhe se burrave rrallë u jepen komplimente. Por lajkat e femrave i pushtojnë të dyja këto gjendje me lajka dhe lavdërime.

Pa dyshim, disa nga këto komplimente mund të jenë të sinqerta, por gjithsesi është një formë kontrolli. Një grua dëshiron të arrijë diçka, kështu që ajo e lavdëron burrin e saj, duke e lënë të kuptojë se ai është më i miri në atë që ajo dëshiron. Kjo mund të mos jetë e vërtetë ndonjëherë, por lajka është një mënyrë e provuar për ta shtyrë një burrë të bëjë atë që dëshiron një grua, kështu që pse të mos përfitoni prej saj?

Disa gra i kontrollojnë burrat duke i krahasuar me burra të tjerë

Ky lloj kontrolli përdoret shpesh në edukimin e fëmijëve, por në fakt është shumë më efektiv kur përfshihen të rriturit. Prindërit mund ta përdorin këtë për të vënë në siklet adoleshentin e tyre për të ndihmuar në punët e shtëpisë ose për të pasur nota më të mira.

Versioni i të rriturve i kësaj ndodh kur një grua është e pakënaqur me disa aspekte të një burri në jetën e saj dhe haptazi fillon të bëjë krahasime të pakëndshme midis burrit të saj dhe burrave të tjerë në jetën e tyre.

Deklarata të tilla jo vetëm që do ta turpërojnë burrin e saj dhe do ta bëjnë atë të lëvizë, por edhe do të ndikojnë në egon e tij. Nuk është thjesht një kundërshtim i thjeshtë, por mund të ndikojë në ndjenjën e tij të vetëvlerësimit dhe ta bëjë atë të luftojë kundër krahasimeve.

Kjo teknikë është padyshim efektive, por lind pyetja: a ia vlen të manipulosh dhe të luash me egon e një burri vetëm për ta bërë një grua të heqë këpucët, për shembull, kur vjen në shtëpi? Sepse kontrolli nuk është gjithmonë një gjë e mirë. Gratë duhet të kuptojnë se me fuqi të madhe vjen përgjegjësi e madhe dhe, kur është e mundur, duhet të përpiqen të jenë të hapura dhe të drejtpërdrejta me burrat e tyre.

Trending

Copyright © 2009-2020 NewsRaport