Connect with us

Jete

Burrit tuaj i ka humbur interesi per ju/ Keto jane 10 shenjat qe i nuk ju do me por nuk jua thote

Published

on

Shumica e njerëzve e dinë kur janë të dashuruar. Sado paradoksale të duket, e njëjta gjë nuk ndodh kur pushoni së dashuruari. Kjo çon në shtyrjen e një lidhjeje me muaj apo vite dhe madje edhe të mos e brak tisni atë.

Nëse keni dyshime për ndjenjat tuaja, ja 10 shenjat që tregojnë se nuk jeni më të dashuruar. Nëse po e lexoni këtë artikull, kjo ndodh sepse keni dyshime, e cila është e para nga shenjat që nuk jeni më të dashuruar. Fakti që keni këto shenja  që tregojnë se nuk jeni më të dashuruar nuk do të thotë që duhet të ndaheni me partnerin. Për këtë do të flasim në fund, pasi ka gjithmonë terapi dhe zgjidhje të tjera për të rindezur pasionin. Le të shohim fillimisht se cilat shenja ia vlen të merren parasysh nëse nuk e doni më partnerin tuaj.

1. Ju nuk dëshironi të provoni se e doni tjetrin

Është shumë e thjeshtë: kur nuk jeni më i dashuruar, nuk bëni asnjë përpjekje për asgjë që ka të bëjë me marrëdhënien tuaj. Interesi juaj për të është zvogëluar në atë masë saqë ju merrni pjesë vetëm me përpjekje minimale, pothuajse nga inercia. Kjo sepse kur dashuria mbaron, edhe përkushtimi në marrëdhënie ulet. Ju nuk përpiqeni të jeni një partner ideal, të flirtoni, të krijoni momente romantike, të jepni gjithçka për lidhjen dhe sakrifikoni veten për ta mbajtur atë të mos prishet.

2. Nuk e keni problem të kaloni ditë dhe netë  pa njëri-tjetrin

Meqenëse ai person nuk ju ndez një zjarr si dikur, nuk keni problem të kaloni ditë apo javë duke mos ndarë emocionet. Kur jeni të dashuruar, mendoni vetëm për atë person dhe gjithçka që dëshironi është të kaloni kohë me të. Kur ndalon së dashuruari, ndodh e kundërta. Tani po kërkoni justifikime për të mos ndarë momente së bashku ose thjesht nuk ju pëlqe ta bëni n. Kjo e fundit është më e rëndësishmja: ndarja nuk ju ngjall ndjenja kënaqësie, deri në atë pikë sa ato ju duken të pakuptimta.

3. Jeta juaj se ksuale bëhet diçka dytësore

Ashtu siç nuk jeni të interesuar të ndani momente romantike me partnerin tuaj, nuk jeni të interesuar të bëni të njëjtën gjë se ksualisht. Takimet e këtij lloji tani janë dytësore, ose sepse nuk gjen kënaqësi ose sepse nuk e toleron idenë për të gjetur veten në intimitet me të. Studiuesit pajtohen se se ksi është një masë e kënaqësisë në marrëdhënie. Kur praktikohet në mënyrë sporadike ose nuk praktikohet fare, atëherë është e pashmangshme që perceptimi ndaj marrëdhënies të jetë negativ.

4. Të metat e partnerit/partneres tani janë më të dukshme

Shenjat që tregojnë se nuk jeni më të dashuruar përfshijnë gjetjen e fajit për gjithçka. Kur gjërat nuk shkojnë mirë, është e zakonshme që të metat të dalin në sipërfaqe dhe të fillojnë të perceptohen si një problem më i madh. Një gjë që ndodh kur jeni të dashuruar është që të metat e partnerit tuaj të anashkalohen. Ju fokusoheni vetëm në virtytet e tij. Në disa raste, madje mund t’i anashkaloni të metat, ose të paktën t’i justifikoni ato.

Asnjë person nuk është i përsosur, kështu që të gjithë kemi vese dhe virtyte. Ajo që ndodh është se tani të parat ju duken më të dukshme, deri në atë pikë sa janë ato që përdorni tani për të vlerësuar partnerin tuaj. Papritur ju shihni vetëm të këqijat tek ai/ajo, ose në çdo rast ato gjëra që nuk ju pëlqejnë më. Këto mund t’ju irritojnë, ju zemërojnë ose ju bëjnë të ndiheni keq.

5. Nuk jeni i pari/ e para që i shkruani apo i telefononi

Komunikimi është shumë i rëndësishëm në një marrëdhënie. Ashtu si me seksin, ekspertët e konsiderojnë atë një nga shtyllat për një marrëdhënie të qëndrueshme dhe të begatë. Ndryshe nga sa keni bërë më parë, tani nuk shqetësoheni se do të jeni i pari që do t’i telefononi apo i shkruani.Të bësh një bisedë virtuale të mërzit, deri në atë pikë sa përgjigjesh në mënyrë të paqartë ose nuk përpiqesh ta vazhdosh. Gjithashtu, nuk ju intereson asgjë që lidhet me partnerin tuaj dhe kur ai ju kërkon të flisni për gjërat tuaja, jeni sa më konciz. Nuk do shqetësoheshit fare sikur të mos ju telefononte për disa ditë.

6. Nuk mendoni më për një lidhje afatgjatë

Një nga shenjat që ju nuk jeni më të dashuruar është se keni ndaluar së menduari në aspektin afatgjatë. Çdo marrëdhënie serioze bazohet në këtë ideal, është ajo që na lejon të dyve të kemi synime dhe të bëjmë projekte të përbashkëta. Meqenëse keni dyshime për një të ardhme me të, vizioni i një marrëdhënieje afatgjatë thjesht nuk qëndron më në kokën tuaj. Kjo rezulton në mënyra të ndryshme, të tilla si refuzimi ose shtyrja e vendimeve të rëndësishme që do t’ju lidhin disi. Për shembull, marrja e një kredie, blerja e një prone, adoptimi i një kafshe shtëpiake dhe padyshim të keni një fëmijë. Jeni fokusuar vetëm në vendimet aktuale dhe ato afatshkurtra.

7. Filloni zënka të panevojshme

Shuma e të gjithave më sipër rezulton në grindje të panevojshme. Një marrëdhënie bazohet në bërjen e tolerimeve nga të dyja palët, në mënyrë që disa gabime të mund të kapërcehen pa rezultuar në një grindje. Duke marrë parasysh që tani po fokusoheni vetëm në të metat e partnerit, nuk keni frikë të filloni një debat pa arsye.

8. Kërkoni vazhdimisht hapësirë

Hapësira është shumë e rëndësishme në një marrëdhënie të shëndetshme. Ne të gjithë kemi nevojë për hapësirë ​​për të bërë gjërat tona, për të pasur pavarësi. Vetëm se tani ju e sillni këtë parim në shprehjen e tij më të plotë, deri në pikën që përdorni justifikimin e hapësirës tuaj për të shmangur ndarjen me partnerin tuaj. Ju shqetëson partneri që nuk ju lë hapësirë dhe gjithashtu ju bezdis fakti që ju tregon se po izoloheni. Nuk është se  pretendoni pavarësinë tuaj, por ju nuk e shijoni më kohën që kaloni me partnerin tuaj.

9. Nuk keni frikë të flirtoni me dikë tjetër

Një tjetër shenjë e pagabueshme që nuk jeni më të dashuruar është se keni filluar të flirtoni me dikë tjetër. Mund ta bëni me qëllime serioze, ose mund ta bëni vetëm për argëtim. Sido që të jetë, ju e keni lënë mënjanë besnikërinë dhe praktikisht keni flirtuar me dikë tjetër.

10. Ju ankoheni tek miqtë për marrëdhënien tuaj

Një nga shenjat që nuk jeni më të dashuruar me partnerin tuaj, të cilën nuk mund ta injoroni është se po përpiqeni të hiqni dorë nga marrëdhënia duke I ndarë gjërat me miqtë tuaj. Ju shfryni frustrimet, pakënaqësinë me njerëzit e afërt. Ju nuk humbisni një bisedë me ta pa e hapur këtë temë.Ju mund të mos jeni të vetëdijshëm për këtë, madje mund ta bëni atë vetëm në mënyrë sporadike. Për ta zbuluar, pyesni mikun tuaj më të mirë se çfarë mendon ai për marrëdhënien tuaj. Kjo mund t’ju bëjë të shihni më qartë nëse jeni apo jo të dashuruar me partnerin tuaj.

Trending

Copyright © 2009-2020 NewsRaport