Connect with us

E pergjithshme

Dieta e UJIT qe do ju heq dhjamin e barkut/ Kjo eshte teknika me e re e dietologeve per renien ne peshe

Published

on

Terapia japoneze e ujit është praktika e pirjes së disa gotave uji në temperaturë dhome që në mëngjes.

Kjo terapi inkurajon një praktikë të rreptë të të ngrënit prej 15 minutash, me pushime të gjata midis vakteve dhe ushqimeve. Ndërsa disa njerëz raportojnë se ky zakon ka përmirësuar disa aspekte të shëndetit të tyre, shumë pyesin nëse është një mjet efektiv për humbjen e peshës.

Pirja më shumë e ujit mund të ketë një efekt fryrës, pasi uji zë hapësirë në stomakun tuaj. Nga ana tjetër, mund të parandalojë dëshirat dhe të ngrënit e tepërt që mund të kontribuojnë në shtimin e padëshiruar të peshës.

Një studim zbuloi se të rriturit me peshë mbi normalen ose obezë që pinin 500 ml ujë (një ose dy gota) 30 minuta para një vakti, hëngrën 13 përqind më pak ushqim sesa të rriturit që nuk pinin lëngje para se të hanin.

Një studim tjetër në meshkuj me peshë të moderuar dha rezultate të ngjashme.

Por si funksionon terapia me ujë?

Terapia me ujë e ka origjinën në Japoni. Ajo është bërë e njohur në mbarë botën dhe ka dy komponentë kryesorë se si funksionon terapia japoneze e ujit.

Së pari duhen pirë katër deri në pesë gota ujë në temperaturën e dhomës në stomak bosh çdo mëngjes, 45 minuta para çdo ushqimi ose pije. (Filloni me vetëm 1–2 gota dhe gradualisht të rrisni sasinë).

Më pas, ju pini ujë gjatë gjithë ditës si zakonisht, duke i kushtuar vëmendje shenjave tuaja të etjes.

Për më tepër, shumica e dietologëve rekomandojnë të hani vetëm vakte për 15 minuta, me një pushim prej të paktën 2 orësh përpara se të hani ose pini ndonjë gjë tjetër.

Edhe pse asnjë kufizim nuk e ndalon atë që duhet të hani ose sa duhet të hani gjatë terapisë me ujë, humbja e qëndrueshme e peshës kërkon zgjedhje të shëndetshme ushqimore, jo vetëm hidratim.

Trending

Copyright © 2009-2020 NewsRaport