Connect with us

Jete

Flasin studiuesit e lidhjeve/ Ja sa here ne jave kryejne marrdhenie ciftet qe kane 1 jete te lumtur

Published

on

Sigurisht që s eks mund të bëni sa herë të doni, pasi për të tilla gjëra nuk ekziston as një listë dhe as një recetë përcaktimi. Gjithsesi, nëse doni të dini sa herë duhet të kryeni marrëdhënie se ksuale për një lidhje të shëndetshme, dëgjoni studiuesit.

Ata kanë dalë në përfundimin se duhet të kryejmë marrëdhënie se ksuale të paktën një herë në javë. Bëhet fjalë për sasinë e duhur të se ksit, që i bën mirë trupit dhe mendjes tonë. Mbi të gjitha, një herë se ks në javë, i bën jashtëzakonisht mirë marrëdhënies në çift.

Ç’ndodh nëse bëni se ks përditë? Asgjë. Madje, sipas kërkuesëve, kryerja e marrëdhënieve intime më shumë se 1 herë në javë, nuk ndryshon asgjë në jetën e çiftit.

Studimi i publikuar në ‘Social Psychological and Personality Science, tregon se nga ana tjetër, çiftet që kanë intimitet më pak se një herë në javë, rrëfejnë se janë më pak të lumtur bashkë.

Për të nxjerrë këto përfundime janë marrë parasysh përgjigjet e më shumë se 30 mijë njerëzve. Është i pari studim që tregon se më shumë se ks seç duhet, mund të ndikojë negativisht. Sidoqoftë, kërkuesit theksojnë se se ksi dhe shpeshtësia e tij nuk mund të përcaktohen në mënyrë të prerë, pasi çdo çift ka specifikat e veta.

“Çiftet e lumtura kryejnë marrëdhënie 1 herë në javë, nuk do të thotë që çiftet që kryejnë marrëdhënie 1 herë në javë janë të lumtur.”- sqarojnë ata.

Trending

Copyright © 2009-2020 NewsRaport