Connect with us

Lajme

Flasin studiuesit e lidhjeve/ Kjo eshte menyra me e lehte per te kuptuar se burri po ju tradheton

Published

on

Askujt nuk i pëlqen të tradhtohet dhe falë kësaj eksperteje të marrëdhënieve mund të shmangni që kjo t’ju ndodhë, thjesht kini kujdes nga këto shenja kryesore paralajmëruese. Ekspertja e marrëdhënieve të ka zbuluar shenjat kryesore paralajmëruese se tradhtia mund të jetë në horizonti në një marrëdhënie.

Duke u fokusuar në stilet e lidhjes shmangëse dhe ankthioze, ekspertja shpjegon se si problemet brenda një marrëdhënieje mund të shfaqen ndryshe në varësi të stilit të individit. Brenda marrëdhënieve ekziston një lidhje midis dy individëve të përfshirë, por kur mes tyre ndodhin probleme, kjo mund të shkaktojë një trekëndësh.

Kur personat me personalitet shmangës përballen me probleme në një marrëdhënie, ata priren ta anashkalojnë këtë dhe mund të dalin jashtë marrëdhënies për të përmbushur nevojat e tyre emocionale. Kjo nuk do të thotë domosdoshmërisht tradhti, në vend të kësaj mund të jetë punë ose ndonjë forcë tjetër e jashtme.

Në kontrast me këtë, ata me një stil lidhjeje në ankth do të përvetësojnë problemet brenda marrëdhënies së tyre. Kjo mund të shkaktojë stres mes çiftit dhe mund të çojë në probleme të mëtejshme nëse nuk komunikohet në mënyrë efektive.

Sipas ekspertit të marrëdhënieve, nëse ata me personalitete të shqetësuar ndjejnë se nevojat e tyre emocionale nuk po plotësohen, kjo mund të shfaqet si ankth dhe depresion. Në një marrëdhënie midis dy individëve me stile të ndryshme lidhjeje, ata të dy mund të ndihen sikur problemet e tyre emocionale nuk po plotësohen dhe për këtë arsye kërkojnë t’u drejtohen mjeteve të tjera për këtë.

Ekspertja e marrëdhënieve i lidh këto çështje me tradhtinë duke thënë: “Në thelb, nëse partneri juaj është vazhdimisht jashtë marrëdhënies për të përmbushur nevojat e tij, qoftë përmes punës apo shmangies, fjalë për fjalë çdo gjë të tillë, për mua janë shenja paralajmëruese se tradhtia mund të ndodhë”.

Ajo shton se një tjetër tendosje në marrëdhënie mund të jetë familja e secilit partner, duke argumentuar se pas martesës duhet të ketë një fazë “largimi dhe ndarjeje”, ku ata lënë familjet origjinale për të krijuar një të re. Nëse kjo fazë nuk ndodh, atëherë në vend që të plotësohen nevojat e tyre emocionale nga partneri i tyre, individët mund t’i plotësojnë këto nevoja nga familjet e tyre, veçanërisht në rastin e atyre me një stil lidhjeje shmangëse.

Trending

Copyright © 2009-2020 NewsRaport