Connect with us

Jete

Flasin studiuesit/ Kjo eshte moshe ideale per nje grua per te bere femijen e pare

Published

on

E vërteta është se kur flitet për moshën ideale për të pasur një fëmijë të parë, sot është diçka shumë relative sepse varet nga faktorë të shumtë që kushtëzon vendimin, pa marrë parasysh nëse vërtet dëshironi të bëheni nënë për herë të parë. Shumë gra që duan të jenë nëna ndihen të kushtëzuara nga puna, nga pak kohë që kanë, nga frika se mos humbin punën për shkak të qëndrimit në gjendje, nga stresi që mund të shkaktojë një fëmijë, nga sa shtrenjtë është të jesh nënë dhe pak ndihmë që nënat marrin në vendin tonë.

Nga ana tjetër, ka gra që ende mund të jenë nëna ata vendosin të mos jenë në mënyrë që të kenë një jetë më të qetë, në mënyrë që të mos jetë i lidhur me asnjë çift, në mënyrë që të mos i nënshtrohet ndonjë trajtimi pjellorie, në mënyrë që të mos shpenzojë para, të jetë në gjendje të rritet profesionalisht dhe një etj të gjatë që është shumë personale në përputhje me jetën e çdo personi .

Personalisht, koha ime për t’u bërë nënë erdhi kur djali im vendosi se ishte koha për të shkuar në botë. Jo më parë, as më pas. Sepse ka raste që një grua e di se kur është koha e duhur, sepse megjithëse frika dhe pasiguri të caktuara pushtojnë, thellë në zemrën tuaj, ju e dini që ka ardhur koha.

Por kur bëhet fjalë për moshën, kur do të ishte koha ideale për të pasur fëmijën tuaj të parë? Cila është mosha e saktë në secilin rast?

Ka njerëz që mendojnë se mosha perfekte për të pasur një fëmijë të parë është midis 25 dhe 29 vjeç. Kjo moshë ka të bëjë më shumë me një faktor shoqëror pasi në këto mosha, fillimisht dhe duke ndjekur normat shoqërore të komunitetit tonë, njerëzit në këtë periudhë të jetës së tyre do të kishin tashmë një punë dhe siguri ekonomike.

Por sot këto të dhëna mund të jenë shumë relative pasi në këto mosha ka shumë e shumë gra të reja që janë akoma në shtëpinë e prindërve të tyre për shkak të pamundësisë së emancipimit të tyre për shkak të pasigurisë së punës në shoqërinë tonë, diçka që padyshim do ta bëjë atë shkalla e lindjeve bie në mesin e shumë grave dhe burrave që duan të bëhen baballarë, por financat e familjes nuk e lejojnë atë.

20, 25, 30, apo 0 vjeç?

Ka shumë njerëz që mendojnë se mosha më e mirë për të filluar lindjen e fëmijëve është 25 vjeç për arsyet që i përmenda më lart, por ka edhe nga ata që mendojnë se mosha më e mirë është 20 vjeç sepse keni më shumë gjallëri dhe shumë vite përpara .

Por sot, të jesh në të 20-at tuaj thjesht nuk mund të marrë kokën e shumë njerëzve. Sa të rinj në këto mosha janë ende shumë të papjekur për t’u kujdesur për veten e tyre? A do të ishte e përshtatshme që ata ta bënin atë si foshnjë? Në këto raste si në shumë shtatzënitë adoleshente do të ishin prindërit të cilët përfundojnë duke u kujdesur për nipërit dhe mbesat Dhe kjo nuk do të ishte një ide e mirë për një foshnjë që ka nevojë për prindërit e tij.

Testi i shtatzënisë 40 vjeçare

Përveç kësaj, shumë të rinj me këto mosha ende nuk kanë një punë kështu që ata nuk mund të mbështesin një foshnjë për ta ushqyer dhe për t’i dhënë të gjitha nevojat themelore që i duhen një vogëlushi.

Por personalisht Unë konsideroj që kjo moshë për të qenë nënë për herë të parë ndryshon në varësi të nivelit arsimor të njerëzve ose kulturës në të cilën ndodhen. Ka njerëz që rriten duke menduar se duhet të presin më shumë se 25 vjet për të pasur fëmijë, të tjerë që duhet të kalojnë 30 dhe madje 35 në mënyrë që të “jetojnë jetën para se të bëhen prindër”.

Por ne gjithashtu duhet të jemi të vetëdijshëm se ka ende kultura që besojnë se gratë duhet të jenë nëna sa më shpejt të jetë e mundur pa menduar për nevojat e tyre si një grua, nëse jo se ata mendojnë vetëm për to me një objektiv riprodhues. Diçka që pa dyshim, shpresoj se një ditë ky mendim do të ndryshojë pasi ka shumë gra në botë që duhet të jetojnë të lirë dhe të jenë në gjendje të vendosin vetë.

Megjithëse mosha ideale për të pasur fëmijën e parë është akoma shumë relative, sepse kjo do të varet nga konteksti shoqëror dhe kulturor të cilin dikush zgjedh për një moshë ose një tjetër.

Trending

Copyright © 2009-2020 NewsRaport