Connect with us

Jete

Jeni ne 1 lidhje toksike dhe akoma nuk e keni kuptuar/ Keto jane 6 shenjat e nje lidhje toksike dhe stresuese

Published

on

Ekziston një ndryshim midis marrëdhënieve të shëndetshme dhe jo të shëndetshme. Marrëdhëniet e shëndetshme janë ushqyese dhe përmbushëse. Nga ana tjetër, marrëdhëniet jo të shëndetshme ose ato toksike mund të jenë katastrofike dhe sabotuese. Ato mund të thyejnë njerëzit më të fortë, të fuqishëm dhe inteligjentë që të ndihen të parëndësishëm, të pasigurt dhe të pavlefshëm.

Çfarë është një marrëdhënie toksike

Dashuria toksike përcakton ritmin e rënies së një personi ose njerëzve të përfshirë në të. Mund të jetë a buzim. Jo të gjitha ab uzimet kanë të bëjnë me ato fizike, ab uzimi emocional ose psikologjik është i vërtetë, i dhimbshëm dhe shpesh mund të mbetet pa u vërejtur për shkak të mungesës së vetëdijes ose pranimit rreth tij

Shumë individë në marrëdhënie toksike e mendojnë atë si një pjesë të jetës dhe as nuk e shohin atë të gabuar. Problemi është që dashuria toksike mund të përcillet në breza, mund të jetë aq e rrënjosur saqë njerëzit e përfshirë në të mund të fillojnë t’i shohin marrëdhëniet toksike si “normale” ose më keq akoma “të shëndetshme”.

Marrëdhëniet toksike mund të përfshijnë sjelljet kontrolluese, dominimin, pasiguritë dhe përqendrimin te vetja. Ato e bëjnë njeriun të ndihet i varfëruar dhe i rraskapitur. Toksiciteti në marrëdhënie mund të jetë midis partnerëve, ose midis individëve të një familjeje dhe në miqësi.

Këtu janë 6 shenjat e një marrëdhënieje toksike

  1. Nuk ka asnjë përpjekje

Vetëm se partneri juaj është i disponueshëm fizikisht nuk përkthehet në ‘atje’ për ju. Mund të ketë mungesë të kalimit të kohës cilësore ose diskutimit të çështjeve që kanë rëndësi për ju. E gjithë dashuria, kompromisi dhe puna vijnë nga fundi juaj.

  1. Ab uzimi fizik ose verbal, ose të dyja

Thirrja e emrave, kritikimi, sjelljet fyese ose degradimi i personit tjetër është shenjë e ab uzimit. Ab uzimi verbal mund të jetë po aq i dhi mbshëm sa ab uzimi fizik dhe të dy nuk duhet të tolerohen në asnjë mënyrë.

  1. Ndjenja e kulluar

Nëse marrëdhënia ju bën të ndiheni të rraskapitur është koha ta rivlerësoni atë. Dyshimi i vazhdueshëm i partnerit, mungesa e besimit, gjykimi i vazhdueshëm, mosrespektimi ose sjelljet pasive si injorimi, neglizhimi dhe sulmet indirekte mund t’ju bëjnë të ndiheni të kulluar.

  1. Gaslight

Gaslight përfshin sjellje manipuluese të përdorura si taktika për të dominuar personin tjetër. Viktima e këtij ab uzimi psikologjik shpesh mund të vërë në dyshim mendimin e vet dhe të dyshojë në vetvete. Për shembull, partneri juaj ju bën të ndjeni gjithmonë në faj dhe luan rolin e viktimës.

  1. Mungesa e kufijve

Koncepti i privatësisë dhe kufijve nuk ekzistojnë. Marrëdhëniet toksike nuk kanë kanale të qarta kufijsh. Partnerët janë të varur emocionalisht nga njëri-tjetri dhe kanë nevojë për siguri dhe vërtetim të vazhdueshëm nga personi tjetër.

  1. Konkurrenca dhe egoja

Marrëdhëniet toksike mund të ndjehen si një konkurs dhe egoja e dikujt mund të hyjë në mes të marrëdhënies. Partnerët shpesh ndihen xhelozë për përparimin dhe prosperitetin e njëri-tjetrit. Egoja për të filluar biseda mund të jetë gjithashtu një shenjë e një marrëdhënie toksike.

Trending

Copyright © 2009-2020 NewsRaport