Connect with us

Lajme

Lavtricja eshte duke ju prishur rrobat dhe ju nuk e dini/ Keto jane 10 gabimet qe beni me larjen

Published

on

Disa gjera na sjellin shume probleme per shkak te neglizhences dhe mungeses se informacionit. Ne kete artikull do te lexoni disa truke shume te thjeshte te cilat do te permiresojne gabimet qe keni bere me larjen e rrobave.

Lavatricja ndodh qe te shka terroj rrobat me te parapelqyera qe ju keni edhe pse shpikja e saj na ka reduktuar shume kohe.

Mos perdorimi i pastruesve antibakteriale

Permes rrobave mund te perhapen shume shpejte virozat qe mund t’i kaloje nje pjesetare i familjes. E keni shume gabim nese mendoni se pas larjes se rrobave ne lavatrice cdo gje eshte e pastruar.Per te parandaluar perhapjen e infeksionit ju duhet te perdorni nje pastrues special per pastrimin e baktereve.

Mos pastrimi i makines larese

Pas cdo cikli, modelet e vjetra te lavatrices kane nje filter qe duhet pastruar. Perpiquni ta beni ate te pakten nje here ne muaj nese jeni shume i zene. Pastrojeni me pak detergjent dhe me nje furce dhembesh te vjeter. Makinat e reja kane nje cikel vetepastrimi. Per te ndaluar demtimin e lavatrices disa eksperte sugjerojne perdorimin e tabletave te pastrimit ose ilaceve ne forme lengu.

Larja e rrobave ne anen e gabuar

Eshte e keshillueshme qe t’i ktheni nga ana e brendshme vetem rrobat delikate si kemishat ose bluzat qe jane shume te buta dhe mund te demtohen.

Shume rroba ne nje larje

Rekomandohet qe t’ju lini hapesire rrobave gjate larjes sepse kjo te ndihmoje qe lavatricja mos prishet para kohe dhe qe rrobat te lahen mire.

Lidhni bashke çorapet

Ne menyre qe corapet te lahen me mire dhe qe ne fund t’i gjeni pa u lodhur, perdorni nje rrjete shume te holle transparente ku te fusni te gjitha corapet aty.

Prishja e peshqireve me zbardhues

Para se ta shtoni ne rrobat, perziejeni zbardhuesin me uje. Mos e teproni me sasine e tij sepse peshqiret mund te demtohen duke krijuar vrima. Zverdhja e rrobave te bardha mund te shkaktohet nga zbardhja e tepruar.

Nuk e rregulloni shpejtesine perfundimtare te centrifugimit

Ne llojin e rrobave qe po lani ndikon edhe shpejtesia perfundimtare e rrotullimit. Ky proces matet per cdo minute. Peshqiret e pambukt mund te perballojne deri ne 1400 RPM kurse veshjet e pambukta deri ne 600 RPM. Xhinset mund te tolerojne deri ne 900 rmm ndersa pelhurat delikate 400 rpm.

Veshjet e reja gjate larjes se pare

Tregoni kujdes gjate gradimit nese keni blere rroba me ngjyra sepse mund te leshojne boje.

Trending

Copyright © 2009-2020 NewsRaport