Connect with us

Jete

Lidhjet e lumtura kane disa tipare/ Keto jane 7 shenjat qe tregojne se jeni ne 1 lidhje qe ja vlen per gjithe jeten

Published

on

Çdo partneritet ka një evolucion të ndryshëm. Disa çifte hyjnë shpejt në një luftë për pushtet në marrëdhënie, ndërsa të tjerët janë në gjendje të ekzistojnë në strategjitë e tyre të pavarura të lidhjes për vite pa shumë ankesa. Megjithatë, nëse jeni në partneritet me konflikte të përsëritura, pasiguri dhe parehati, dhe keni vendosur të ndërmerrni veprime (qoftë me partnerin tuaj ose në mënyrë të pavarur), do të dëshironi të keni disa standarde për të vlerësuar rritjen tuaj.

Ju thoni gjërat që keni më shumë frikë t’i thoni.

Dhe ju i thoni këto gjëra nga respekti për partnerin tuaj dhe si një akt integriteti për t’u kujdesur për marrëdhënien tuaj. Njerëzit shpesh e mbajnë veten të mos thonë të vërtetën e thellë, sepse po “mbrojtin” partnerin e tyre.

Një partner mund të ndiejë se tjetri po ndryshon… duke u diferencuar.

Shumë prej nesh e dinë se si është diferencimi, dhe nëse jemi të shëndetshëm, atëherë mund ta njohim këtë si shëndet te një person tjetër në vend të një refuzimi apo sulmi personal.

Më shumë paqe.

Më pak konflikt. Më shumë paqe. Më pak ankth. Më shumë relaksim. Gjërat e vogla as nuk ju shqetësojnë më, dhe kur ka konflikt, të dy jeni në gjendje të gjeni një rrugë të mesme, të mbani dallimet e njëri-tjetrit dhe të riparoni më shpejt.

Tone të qeta dhe reflektuese.

Grumbullimi i gurëve dhe heshtja e akullt i lënë vendin një toni më të matur, reflektues, të qetë dhe respektues. Secili partner është në gjendje të qetësohet dhe të reflektojë se si kontribuojnë në konflikt dhe të marrë përgjegjësinë për ndikimin e tyre tek partneri i tyre.

Ciklet distancues-ndjekës ndalojnë.

Në masën kritike, ndjekja e distancuesit/ndjekësit ndalet. Ndjekësi ndalon së kritikuari dhe spërkat si një strategji për të angazhuar distancuesin dhe mund ta mbajë veten në vend duke u qetësuar.

Pjesët e humbura të vetvetes shfaqen dhe secili partner ndihet më i plotë.

Kur secili partner është në gjendje të dallojë dhe të marrë përgjegjësinë për strategjitë e tyre të lidhjes, ata zbulojnë pjesët “të humbura” ose të pazhvilluara të vetes.

Partnerët marrin masa dhe ngrihen në këmbë.

Rritja e nivelit tuaj të diferencimit kërkon veprim dhe ndryshim sjelljeje. Nuk ka më “biznes si zakonisht” – të gjitha strategjitë dhe zakonet si qëndrimi, mohimi, mbrojtja dhe argumentet kritike pushojnë së ekzistuari.

Trending

Copyright © 2009-2020 NewsRaport