Connect with us

Jete

Nese doni qe i dashuri juaj tju doje me gjithe shpirt duhet te beni 1 nga keto 6 gjera cdo dite

Published

on

Bërja e marrëdhënieve edhe më të forta nuk është aq e komplikuar sa shumë njerëz mendojnë.

Mbështetja pozitive sociale.

Një studim i kohëve të fundit ka treguar se është e mundur për të forcuar një marrëdhënie dashurie duke ofruar mbështetje pozitive për çiftin, veçanërisht në kohë stresi. Ky lloj qëndrimi mund ta ndihmojë partnerin të përballojë më mirë gjithçka që po ndodh në jetën e tij, që është negative. Ofroni ndihmën që presin nga ju dhe ndihmojini në zgjidhjen e këtyre problemeve, gjithmonë duke pyetur se cilat janë frikërat dhe dyshimet e tij.

Njohja

Nëse vini re se si çift përqendroheni vetëm në gjëra negative (sëmundje, stres në punë etj.), Përpiquni të ofroni një zgjidhje alternative për ta parë situatën në një perspektivë më pozitive.

Efekti i pritjes

Për studiuesit, ky është një nga fenomenet më të mira psikologjike. Studimi i psikologut Robert Rosenthal zbulon se, duke mbajtur pritje pozitive për sjelljen e një personi tjetër, ne mund të përfundojmë duke ndikuar ndjeshëm në sjelljen e tyre në mënyrë jashtëzakonisht pozitive.

Falja

Kur partneri juaj bën një gabim, është e rëndësishme të dini se si të falni në marrëdhënie. Ne të gjithë bëjmë gabime dhe duke falur ne mund të fillojmë të riparojmë marrëdhëniet e thyera.

Megjithatë, është e nevojshme të kujtojmë se marrëdhëniet e dashurisë janë të ngjashme me një rrugë me dy korsi. Prandaj, të dyja palët e përfshira duhet të marrin pjesë në këto sjellje pozitive psikologjike në mënyrë që çdo gjë të ndodhë në mënyrën e dëshiruar.

Ndjeshmëria

Në këtë mënyrë ju lejoni partnerin tuaj që të tregojë qartë ndjenjat, mendimet, shqetësimet, problemet ose tensionet e tij, duke treguar gjithmonë ndjeshmëri. Ne gjithmonë kërkojmë këshilla ose sugjerime, por rrallë mund të përqendrohemi në të kuptuarit e shqetësimeve dhe emocioneve të personit tjetër dhe të tregojmë se kuptojmë ndjenjat e tyre.

Reciprociteti

Kjo ndjenjë është thjesht një nga më të rëndësishmet në një marrëdhënie dashurie. Në thelb, reciprociteti do të thotë se nëse dikush vendos për të na bërë një favor, ndihemi në borxh dhe ka një motivim psikologjik për ta kthyer atë në një farë mënyre. Pra, nëse partneri ynë na uron, ne ndiejmë nevojën për të kthyer komplimentin. Çelësi është që të përqendrohemi në atributet pozitive dhe qëndrimet e partnerit.

Trending

Copyright © 2009-2020 NewsRaport