Connect with us

E pergjithshme

Nese doni qe te mos ziheni me partnerin tuaj atehere duhet te beni patjeter keto 7 gjera te vogla

Published

on

Çdo çift zihet dhe kjo është normale. Sidoqoftë, nëse një konflikt zgjatet, ai mund të çojë në një rezultat të keq.

Më poshtë ju sjellim disa nga mënyrat se si të shuani një konflikt me partnerin tuaj në mënyrë që mos të pendoheni më vonë për çdo fjalë të thënë , sipas “Bright Side”:

1. Mos kritikoni personin. Kritikimi i personalitetit të partnerit tuaj vetëm do të përkeqësojë situatën, veçanërisht nëse e bëni atë qëllimisht. Mos e fyeni partnerin tuaj, por flisni për veprimet specifike që ju mërzisin.

2. Mos i zhvlerësoni ndjenjat. Flisni për ndjenjat tuaja dhe adresojini ndjenjat e partnerit tuaj, duke treguar interesin tuaj për gjendjen e tyre emocionale.

3. Mos supozoni se mendimet tuaja më të këqija janë të vërteta. Mos mendoni se partneri juaj nuk është aspak mirë kur është larg jush. Kjo vetëm mund të provokojë një grindje të re. Sqaroni motivet e sjelljes së partnerit tuaj.

4. Mos e shikoni nga lart partnerin tuaj. Mos shprehni epërsinë tuaj ndaj partnerit tuaj. Në këtë mënyrë ju u tregoni atyre se nuk janë mjaft të mirë për ju. Sugjeroni të kërkoni së bashku një zgjidhje për problemin.

5. Mos kërkoni dikë që të marrë fajin përsipër. Është e gabuar të debatosh se kush është fajtor. Ngjarja tashmë ka ndodhur. Tani është më mirë të kaloni kohë duke kuptuar se cila është strategjia më e mirë e daljes.

6. Mos kujtoni keqkuptimet e vjetra. Duke i kujtuar partnerit tuaj argumentet e së kaluarës nuk do të rregullojë situatat nga e kaluara dhe do të provokojë një grindje të re. Diskutoni se çfarë ju shqetëson menjëherë. Pasi situata të zgjidhet, kurseni vetes pak hidhërim dhe mos u kthe në të.

7. Mos harroni se ka një këndvështrim tjetër. Duke harruar që të dy partnerët janë të përfshirë në marrëdhënie mund të shkaktojë agresion. Fleksibiliteti është gjithmonë më i mirë: kur diskutoni për të dy pikëpamjet, argumente të forta dalin në sipërfaqe dhe tërheqin vëmendjen nga të dy palët./revistawho.com

Trending

Copyright © 2009-2020 NewsRaport