Connect with us

Jete

Nese po shtoni peshe edhe pse po beni kujdes me ushqimin atehere po beni keto 4 gabime cdo dite

Published

on

Shpesh doktorët mund t’ju thonë se vënia e shëndetit vjen nga pesha e ujit, ose ndryshe nga uji që ndodhet rreth indeve, nyjeve dhe zgavrave të trupit midis qelizave.

Kur keni peshë të tepërt uji, ju do të shihni se kyçet e këmbëve dhe duart duken pak të fryra. Kjo do të thotë se dehidratimi mund t’ju bëjë të dukeni më të shëndoshë. Pesha e ujit ju bën më të shëndoshë, por është ndryshe nga yndyra e trupit. Fatmirësisht pesha e ujit nuk lidhet me kaloritë e konsumuara, ndaj mund të largohet gradualisht nëse keni parasysh këtë këshilla.

-Duhet t’i kushtoni shumë rëndësi konsumimit të kripës

-Mos konsumoni ushqime që kanë në përbërje shumë niseshte

-Hani ushqime të pasura me ujë. Ushqimet me përqindje të lartë uji mund t’ju ndihmojnë të nxirrni jashtë natriumin e tepërt që mbetet në trupin tuaj. Konsumoni shalqi, kastravec, rrush, selino dhe pjeshkë.

-Ndryshimet në ciklin menstrual mund të ndikojnë në shtimin e peshës së ujit, ndaj mbani shënim çdo datë.

Trending

Copyright © 2009-2020 NewsRaport